REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/mhpSMguvFYV_Jkhgp0vs/f814ab4bd24e4810dc03928bdd3a00.png)
Źródło: gbh007 for Getty Images
Sycący Kociołek z Polędwicą
Tradycyjna niemiecka potrawa jednogarnkowa z soczystą polędwicą wieprzową i pysznymi warzywami. Idealna na zimowe dni i przytulne wieczory.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Mięso
- 500 g Polędwica wieprzowa
Warzywa
- 2 Kawałek ziemniaki
- 2 Kawałek padlinożerca
- 1 Kawałek cebula
Przyprawy
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta pieprz
Płyn
- 1 l Rosół
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Aby przygotować potrawę z polędwicy, pokrój mięso na kawałki i obsmaż je w dużym garnku. Usuń mięso, gdy stanie się brązowe.
2. Krok
Obierz kartofle, marchewki i cebulę, a następnie pokrój je w kostkę. Wrzuć warzywa do garnka i smaż, aż zmiękną.
3. Krok
Dodaj mięso z powrotem do garnka i dodaj rosołu. Dopraw zupę solą i pieprzem. Gotuj zupę przez godzinę.
4. Krok
Podawaj gorący kociołek z polędwicą. Smacznego!