REKLAMA

Źródło: gbh007 for Getty Images

Sycący Kociołek z Polędwicą

Tradycyjna niemiecka potrawa jednogarnkowa z soczystą polędwicą wieprzową i pysznymi warzywami. Idealna na zimowe dni i przytulne wieczory.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Mięso

  • 500 g Polędwica wieprzowa Dodano do

Warzywa

  • 2 Kawałek ziemniaki Dodano do
  • 2 Kawałek padlinożerca Dodano do
  • 1 Kawałek cebula Dodano do

Przyprawy

  • 1 Szczypta sól Dodano do
  • 1 Szczypta pieprz Dodano do

Płyn

  • 1 l Rosół Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Aby przygotować potrawę z polędwicy, pokrój mięso na kawałki i obsmaż je w dużym garnku. Usuń mięso, gdy stanie się brązowe.

2. Krok

Obierz kartofle, marchewki i cebulę, a następnie pokrój je w kostkę. Wrzuć warzywa do garnka i smaż, aż zmiękną.

3. Krok

Dodaj mięso z powrotem do garnka i dodaj rosołu. Dopraw zupę solą i pieprzem. Gotuj zupę przez godzinę.

4. Krok

Podawaj gorący kociołek z polędwicą. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy