REKLAMA

Źródło: YelenaYemchuk from Getty Images

Świąteczna zupa rybna

Przygotowywałam ten przepis na świąteczną zupę rybną niezliczoną ilość razy, jest to tradycyjna i niezbędna część naszych świąt Bożego Narodzenia.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg Głowy i ości ryb Dodano do
  • 2 kawałek marchew Dodano do
  • 2 kawałek Pietruszka Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 3 zrnka papryka Dodano do
  • 3 kawałek goździki Dodano do
  • liść laurowy Dodano do
  • 100 ml Białe wino Dodano do
  • sól Dodano do
  • 2 l wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Dokładnie umyj głowy i ości ryb i umieść je w dużym garnku.

2. Krok

Dodaj obraną i pokrojoną marchewkę i pietruszkę, cebulę, pieprz, goździki, liść laurowy, sól i wodę. Przykryć i gotować powoli przez około 1½ godziny.

3. Krok

Następnie przecedzić wywar przez drobne sito i wlać z powrotem do czystego garnka.

4. Krok

Dodaj białe wino i zamieszaj. Preferuję wino półwytrawne, ale pozwalam zupie się zagotować, aby alkohol z wina wyparował. W ten sposób zupa ma gładszy i bardziej wyrafinowany smak.

5. Krok

Świąteczna zupa rybna jest gotowa, wystarczy ją podać. Można doprawić solą do smaku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy