REKLAMA
Źródło: Pexels
Surówka z młodej kapusty
Surówka z młodej kapusty to prosta i smaczna propozycja na dodatek do obiadu lub kolacji.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 główka młodej kapusty
- 1 Łyżka posiekanej cebuli
- 1 Łyżka posiekanego ogórka
- 2 łyżki majonezu
- 1 Łyżka kwaśnej śmietany
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Kapustę umyj i pokrój na cienkie paseczki.
2. Krok
W dużej misce wymieszaj kapustę z cebulą i ogórkiem.
3. Krok
W osobnej misce wymieszaj majonez, kwaśną śmietanę, sól i pieprz.
4. Krok
Dodaj mieszaninę majonezu do kapusty i dokładnie wymieszaj.
5. Krok
Surówkę przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, by smaki się przegryzły.