REKLAMA

Źródło: Canva

Surówka z kapusty pekińskiej

Świeża i chrupiąca surówka - idealny dodatek do obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 kg kapusty pekińskiej Dodano do
  • 14 szklanki posiekanej marchewki Dodano do
  • 2 łyżki soku z cytryny Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka miodu Dodano do
  • 1 łyżeczka musztardy Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Kapustę pekińską pokrój na cienko.

2. Krok

W dużej misce wymieszaj kapustę, marchewkę, sok z cytryny, oliwę, miód, musztardę, sól i pieprz.

3. Krok

Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Odstaw na co najmniej godzinę w lodówce przed podaniem, aby smaki się przegryzły.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy