REKLAMA

Źródło: FB: 1000 pomysłów na sałatki

Surówka z białej rzodkwi

Krucha, lekko ostre smaku surówka z białej rzodkwi to idealne uzupełnienie do wiosennych i letnich dań. Prosty przepis, który sprawdza się na co dzień i na specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 sztuka biała rzodkiew Dodano do
  • 1 sztuka jabłko Dodano do
  • 12 szkło posiekany koper Dodano do
  • 2 łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Obierz rzodkiew i jabłko, a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

2. Krok

Wymieszaj startą rzodkiew i jabłko z posiekanym koperkiem.

3. Krok

Dodaj oliwę z oliwek, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj wszystko razem.

4. Krok

Przed podaniem surówkę można schłodzić w lodówce.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy