REKLAMA
Źródło: FB: 1000 pomysłów na sałatki
Surówka z białej rzodkwi
Krucha, lekko ostre smaku surówka z białej rzodkwi to idealne uzupełnienie do wiosennych i letnich dań. Prosty przepis, który sprawdza się na co dzień i na specjalne okazje.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 sztuka biała rzodkiew
- 1 sztuka jabłko
- 1⁄2 szkło posiekany koper
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Obierz rzodkiew i jabłko, a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Krok
Wymieszaj startą rzodkiew i jabłko z posiekanym koperkiem.
3. Krok
Dodaj oliwę z oliwek, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj wszystko razem.
4. Krok
Przed podaniem surówkę można schłodzić w lodówce.