REKLAMA

Źródło: FB: 1000 pomysłów na sałatki

Surówka z białej rzodkwi

Krucha, lekko ostre smaku surówka z białej rzodkwi to idealne uzupełnienie do wiosennych i letnich dań. Prosty przepis, który sprawdza się na co dzień i na specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 sztuka biała rzodkiew Dodano do
  • 1 sztuka jabłko Dodano do
  • 12 szkło posiekany koper Dodano do
  • 2 łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Obierz rzodkiew i jabłko, a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

2. Krok

Wymieszaj startą rzodkiew i jabłko z posiekanym koperkiem.

3. Krok

Dodaj oliwę z oliwek, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj wszystko razem.

4. Krok

Przed podaniem surówkę można schłodzić w lodówce.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy