REKLAMA
Źródło: Pexels
Surówka z białej kapusty
Chrupiąca i zdrowa surówka, perfekcyjny dodatek do każdego obiadu.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1⁄2 główki białej kapusty
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1⁄4 łyżeczki soli
- 1⁄4 szklanki posiekanej cebuli
- 1⁄4 szklanki posiekanego ogórka opcjonalnie
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Kapustę pokroić w cienkie paski i umieścić w dużej misce.
2. Krok
W małym garnku wymieszać ocet jabłkowy, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
3. Krok
Dodać cebulę i ogórek do kapusty (jeśli używane) oraz zalać sosem z octu jabłkowego.
4. Krok
Odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się przegryzły.