REKLAMA

Źródło: Pexels

Surówka z białej kapusty

Chrupiąca i zdrowa surówka, perfekcyjny dodatek do każdego obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 główki białej kapusty Dodano do
  • 2 łyżki octu jabłkowego Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
  • 14 szklanki posiekanej cebuli Dodano do
  • 14 szklanki posiekanego ogórka opcjonalnie Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Kapustę pokroić w cienkie paski i umieścić w dużej misce.

2. Krok

W małym garnku wymieszać ocet jabłkowy, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.

3. Krok

Dodać cebulę i ogórek do kapusty (jeśli używane) oraz zalać sosem z octu jabłkowego.

4. Krok

Odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się przegryzły.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy