REKLAMA
Źródło: CreativeCompulsions from Getty Images
Surowe kulki z maku
Surowe kulki z maku to pyszna i zdrowa alternatywa dla deserów na bazie mąki.
REKLAMA
Składniki
porcje
15
Główne składniki
- 150 g mak mielony
- 50 g Daty
- 2 łyżki olej kokosowy
- 1 łyżka Miód
Do tłumaczenia
- 50 g kokos
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Daktyle zblenduj w blenderze do gładkiej masy.
2. Krok
Dodaj zmielony mak, olej kokosowy i miód. Wszystko razem zmiksuj do gładkości.
3. Krok
Zostaw ciasto w lodówce na 15 minut do ostygnięcia.
4. Krok
Następnie wybierz masę, porcjuj i formuj w kuleczki.
5. Krok
Obwij każdą kulę w kokosie.
6. Krok
Gotowe kuleczki przechowuj w lodówce.