REKLAMA

Źródło: CreativeCompulsions from Getty Images

Surowe kulki z maku

Surowe kulki z maku to pyszna i zdrowa alternatywa dla deserów na bazie mąki.

REKLAMA

Składniki

porcje
15

Główne składniki

  • 150 g mak mielony Dodano do
  • 50 g Daty Dodano do
  • 2 łyżki olej kokosowy Dodano do
  • 1 łyżka Miód Dodano do

Do tłumaczenia

  • 50 g kokos Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Daktyle zblenduj w blenderze do gładkiej masy.

2. Krok

Dodaj zmielony mak, olej kokosowy i miód. Wszystko razem zmiksuj do gładkości.

3. Krok

Zostaw ciasto w lodówce na 15 minut do ostygnięcia.

4. Krok

Następnie wybierz masę, porcjuj i formuj w kuleczki.

5. Krok

Obwij każdą kulę w kokosie.

6. Krok

Gotowe kuleczki przechowuj w lodówce.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy