REKLAMA

Źródło: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Strudel jabłkowy z ciasta francuskiego

Przepis na niesamowity strudel jabłkowy z ciasta francuskiego, który upieczesz w mgnieniu oka.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 500 g Ciasto francuskie Dodano do
  • 4 szt jabłka Dodano do
  • 100 g Cukier Dodano do
  • 1 łyżeczka Mielony cynamon Dodano do
  • 1 szt białko jaja Dodano do
  • cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Jeśli masz mrożone ciasto, rozmroź je zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

2. Krok

W międzyczasie zetrzyj jabłka na grubej tarce i wymieszaj je z cukrem i cynamonem.

3. Krok

Rozwałkuj ciasto francuskie na lekko posypanej mąką stolnicy na grubość około 3 mm.

4. Krok

Rozłóż masę jabłkową równomiernie na cieście, pozostawiając około 2,5 cm odstępu.

5. Krok

Ciasto francuskie zwinąć w rulon.

6. Krok

Posmaruj wierzch ciasta białkiem jajka.

7. Krok

Piec strudel jabłkowy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 35-40 minut lub do momentu, gdy strudel będzie złotobrązowy.

8. Krok

Po upieczeniu strudel jabłkowy należy ostudzić przed podaniem i posypać cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Deser

1518 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy