REKLAMA

Źródło: FB: Skupinka pre domáce kuchárky, kuchárov a kuchtíkov

Strogonow przepis tradycyjny

Strogonow to tradycyjna rosyjska potrawa, która składa się z wołowiny posypanej delikatnym sosem na bazie śmietany. To danie jest proste, smaczne i niesamowicie sycące. Wspaniałe rozwiązanie na rodzinny obiad czy uroczystą kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

główne składniki

  • 500 g wołowiny Dodano do
  • 2 Okulary cebula Dodano do
  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • 200 ml Śmietana 30% Dodano do
  • 1 szkło bulion wołowy Dodano do
  • 2 łyżki Mąka Dodano do

przyprawy

  • 1 szkło sól Dodano do
  • 1 szkło pieprz czarny Dodano do
  • 1 szkło Papryka Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Pokroić wołowinę, cebulę i czosnek.

2. Krok

Podsmażyć cebulę i czosnek na patelni.

3. Krok

Dodać wołowinę na patelnię i smażyć do czasu aż mięso będzie brązowe.

4. Krok

Dodać bulion wołowy, śmietanę i mąkę, a następnie gotować do zgęstnienia.

5. Krok

Dodaj przyprawy i gotuj jeszcze przez kilka minut.

6. Krok

Podawać na ciepło, na przykład z ryżem lub makaronem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy