REKLAMA
Źródło: FB: Skupinka pre domáce kuchárky, kuchárov a kuchtíkov
Strogonow przepis tradycyjny
Strogonow to tradycyjna rosyjska potrawa, która składa się z wołowiny posypanej delikatnym sosem na bazie śmietany. To danie jest proste, smaczne i niesamowicie sycące. Wspaniałe rozwiązanie na rodzinny obiad czy uroczystą kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
główne składniki
- 500 g wołowiny
- 2 Okulary cebula
- 2 zęby czosnek
- 200 ml Śmietana 30%
- 1 szkło bulion wołowy
- 2 łyżki Mąka
przyprawy
- 1 szkło sól
- 1 szkło pieprz czarny
- 1 szkło Papryka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Pokroić wołowinę, cebulę i czosnek.
2. Krok
Podsmażyć cebulę i czosnek na patelni.
3. Krok
Dodać wołowinę na patelnię i smażyć do czasu aż mięso będzie brązowe.
4. Krok
Dodać bulion wołowy, śmietanę i mąkę, a następnie gotować do zgęstnienia.
5. Krok
Dodaj przyprawy i gotuj jeszcze przez kilka minut.
6. Krok
Podawać na ciepło, na przykład z ryżem lub makaronem.