REKLAMA
Źródło: Kadek Bonit Permadi from Getty Images
Spaghetti z tuńczykiem
Ten przepis na spaghetti z tuńczykiem to szybki i smaczny pomysł na kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 400 g spaghetti
- 2 szt cebula
- 2 szt ząbek czosnku
- 2 szt Konserwowane tuńczyki
- 400 g Konserwowane pomidory
- 1 szt por
- 1 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 szt bazylia
- ser twardy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Przygotuj składniki. Obierz cebulę i czosnek. Pora pokrój na cienkie krążki. Bazylię opłucz i osusz.
2. Krok
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, czosnek i por.
3. Krok
Gdy warzywa się nieco podsmażą, dodajemy puszki z tuńczykiem i pomidorami. Wszystko mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut.
4. Krok
Tymczasem ugotuj spaghetti al dente w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
5. Krok
Dodajemy gotowe spaghetti do patelni z tuńczykiem, mieszamy.
6. Krok
Przed podawaniem spaghetti posypujemy serem.