REKLAMA

Źródło: Kadek Bonit Permadi from Getty Images

Spaghetti z tuńczykiem

Ten przepis na spaghetti z tuńczykiem to szybki i smaczny pomysł na kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 400 g spaghetti Dodano do
  • 2 szt cebula Dodano do
  • 2 szt ząbek czosnku Dodano do
  • 2 szt Konserwowane tuńczyki Dodano do
  • 400 g Konserwowane pomidory Dodano do
  • 1 szt por Dodano do
  • 1 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szt bazylia Dodano do
  • ser twardy Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Przygotuj składniki. Obierz cebulę i czosnek. Pora pokrój na cienkie krążki. Bazylię opłucz i osusz.

2. Krok

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, czosnek i por.

3. Krok

Gdy warzywa się nieco podsmażą, dodajemy puszki z tuńczykiem i pomidorami. Wszystko mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut.

4. Krok

Tymczasem ugotuj spaghetti al dente w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

5. Krok

Dodajemy gotowe spaghetti do patelni z tuńczykiem, mieszamy.

6. Krok

Przed podawaniem spaghetti posypujemy serem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy