REKLAMA
Źródło: Pixabay: salahgraphic
Spaghetti z sosem pomidorowym
Prosty, ale niezwykle smaczny przepis na spaghetti w sosie pomidorowym. Idealny wybór na szybki lunch lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 400 g spaghetti
- 2 szt ząbek czosnku
- 1 szt The Onion
- 800 g Pomidory w puszce
- 1 łyżeczka bazylia
- 1 łyżeczka oregano
- 2 łyżki stołowe oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Dodaj oliwę do patelni i dodaj do niej drobno posiekaną cebulę i czosnek. Wymieszaj i smaż, aż cebula jest miękka i złotobrązowa.
2. Krok
Dodaj konserwowane pomidory, bazylię i oregano. Wymieszaj, przykryj i gotuj na niskim ogniu przez 15 minut.
3. Krok
Podczas gdy sos się gotuje, włóż spaghetti do dużego garnka z wrzącą słoną wodą. Gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu do al dente.
4. Krok
Odsącz makaron, ale zostaw trochę wody po gotowaniu. Dodaj wodę po gotowaniu i makaron do sosu i dokładnie wymieszaj, aby wszystkie makarony były dobrze pokryte sosem.