REKLAMA
Źródło: Kung_MangKorn from Getty Images
Spaghetti z mozzarellą
Spaghetti z mozzarellą to lekki i prosty włoski przepis, który pokochasz.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 400 g spaghetti
- 2 szt świeża mozzarella
- 4 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 2 szt czosnek
- 1 szt Czerwone chili
- 1 szt cytryna
- 1 opakowanie świeża bazylia
- 1 szt Sól
- 1 szt Czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ugotujemy spaghetti według instrukcji na opakowaniu. Doprawimy solą i oliwą z oliwek.
2. Krok
Na patelnię dodajemy oliwę z oliwek, dodajemy przeciśnięty czosnek i chili. Smażymy, aż czosnek zacznie zmieniać kolor.
3. Krok
Dodajemy drobno posiekaną mozzarellę i pozwalamy jej powoli się roztapiać przy niskiej temperaturze.
4. Krok
Dodajemy spaghetti do patelni z mozzarellą i mieszamy.
5. Krok
Możemy podawać z bazylią.