REKLAMA

Sos tysiąca wysp

Sos Tysiąca Wysp to delikatny i aromatyczny sos, który jest fantastycznym dodatkiem do wielu dań. Sałatki, burgery, kanapki czy dip do frytek nabiorą wyjątkowego smaku dzięki temu niezwykle prostemu w przygotowaniu sosowi.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 1 szkło wegańskiej majonezu Dodano do
  • 2 łyżki ketchupu Dodano do
  • 2 łyżki pokrojonego ogórka kiszonego Dodano do
  • 1 Łyżka stołowa czerwonej cebuli, drobno posiekanej Dodano do
  • 1 łyżeczka musztardy dijon Dodano do
  • 1 łyżeczka octu białego winnego Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

W słoiku (o pojemności 1 szklanki) umieszcz wszystkie składniki.

2. Krok

Zamknij słoik i dobrze wstrząśnij, aby połączyć składniki. Możesz także użyć blendera, aby dokładnie połączyć składniki.

3. Krok

W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.

4. Krok

Sos jest gotowy do serwowania od razu, ale smakuje jeszcze lepiej, jeśli zostanie odstawiony na kilka godzin (lub przez noc) do lodówki, aby smaki miały czas się rozwinąć.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy