REKLAMA
Sos tysiąca wysp
Sos Tysiąca Wysp to delikatny i aromatyczny sos, który jest fantastycznym dodatkiem do wielu dań. Sałatki, burgery, kanapki czy dip do frytek nabiorą wyjątkowego smaku dzięki temu niezwykle prostemu w przygotowaniu sosowi.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 1 szkło wegańskiej majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki pokrojonego ogórka kiszonego
- 1 Łyżka stołowa czerwonej cebuli, drobno posiekanej
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 1 łyżeczka octu białego winnego
- 1 łyżeczka cukru
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
W słoiku (o pojemności 1 szklanki) umieszcz wszystkie składniki.
2. Krok
Zamknij słoik i dobrze wstrząśnij, aby połączyć składniki. Możesz także użyć blendera, aby dokładnie połączyć składniki.
3. Krok
W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
4. Krok
Sos jest gotowy do serwowania od razu, ale smakuje jeszcze lepiej, jeśli zostanie odstawiony na kilka godzin (lub przez noc) do lodówki, aby smaki miały czas się rozwinąć.