REKLAMA

Sos Remolada

Remoulade to sos pochodzący z kuchni francuskiej. Jest idealnym dodatkiem do ryb, sałatek i potraw z grilla. Przygotowanie jest proste i szybkie, a efekt końcowy na pewno zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 żółtko Dodano do
  • 1 łyżeczka musztardy dijon Dodano do
  • 150 ml oleju rzepakowego Dodano do
  • 1 cytryna (sok) Dodano do
  • 2 łyżki drobno posiekanych korniszonów Dodano do
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki Dodano do
  • 2 łyżki drobno posiekanych kaparów Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

W małej miseczce połącz żółtko z musztardą i dobrze wymieszaj.

2. Krok

Powoli dodawaj olej, cały czas mieszając.

3. Krok

Gdy sos zacznie gęstnieć, dodaj sok z cytryny, korniszony, natkę pietruszki i kapary, a następnie dobrze wymieszaj.

4. Krok

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

5. Krok

Przechowuj w lodówce do momentu podania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy