REKLAMA

Sos Remolada

Remoulade to sos pochodzący z kuchni francuskiej. Jest idealnym dodatkiem do ryb, sałatek i potraw z grilla. Przygotowanie jest proste i szybkie, a efekt końcowy na pewno zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 żółtko Dodano do
  • 1 łyżeczka musztardy dijon Dodano do
  • 150 ml oleju rzepakowego Dodano do
  • 1 cytryna (sok) Dodano do
  • 2 łyżki drobno posiekanych korniszonów Dodano do
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki Dodano do
  • 2 łyżki drobno posiekanych kaparów Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

W małej miseczce połącz żółtko z musztardą i dobrze wymieszaj.

2. Krok

Powoli dodawaj olej, cały czas mieszając.

3. Krok

Gdy sos zacznie gęstnieć, dodaj sok z cytryny, korniszony, natkę pietruszki i kapary, a następnie dobrze wymieszaj.

4. Krok

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

5. Krok

Przechowuj w lodówce do momentu podania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy