REKLAMA
Sos Remolada
Remoulade to sos pochodzący z kuchni francuskiej. Jest idealnym dodatkiem do ryb, sałatek i potraw z grilla. Przygotowanie jest proste i szybkie, a efekt końcowy na pewno zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 150 ml oleju rzepakowego
- 1 cytryna (sok)
- 2 łyżki drobno posiekanych korniszonów
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki drobno posiekanych kaparów
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
W małej miseczce połącz żółtko z musztardą i dobrze wymieszaj.
2. Krok
Powoli dodawaj olej, cały czas mieszając.
3. Krok
Gdy sos zacznie gęstnieć, dodaj sok z cytryny, korniszony, natkę pietruszki i kapary, a następnie dobrze wymieszaj.
4. Krok
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
5. Krok
Przechowuj w lodówce do momentu podania.