REKLAMA
Źródło: rimmabondarenko from Canva
Sos Hokkaido do makaronu
Szybki przepis na smaczny makaron z sosem hokkaido i serem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt dynia Hokkaido
- 2 goździki Czosnek
- 1 szt The Onion
- 150 g Twardy ser
- 400 g Makaron
- olej
- Sól i czarny pieprz
- woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Umyj i pokrój dynię na kawałki (nie musisz jej obierać, skórka jest miękka po upieczeniu). Drobno posiekaj cebulę i czosnek.
2. Krok
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek i kawałki dyni. Smażyć, aż dynia będzie miękka.
3. Krok
Przenieś zawartość patelni do blendera i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Jeśli chcesz, odłóż na bok kilka kawałków hokkaido.
4. Krok
Doprawić sos solą i pieprzem i dodać starty ser. Dokładnie wymieszać, aż ser się rozpuści.
5. Krok
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowy makaron wymieszać z sosem i podawać z tartym serem.