REKLAMA

Źródło: Siraphol from Getty Images

Sos cytrynowy do ryby

Delikatny, kremowy sos cytrynowy idealnie komponuje się z każdą rybą, dodając jej świeżości i orzeźwiającego smaku. Ten przepis jest prosty i szybki do przygotowania, z dodatkiem świeżego kopru, który podkreśla smak.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 Okulary śmietany Dodano do
  • 1 sztuka cytryna Dodano do
  • 1 łyżeczka mąki Dodano do
  • 1 szczypta sól i pieprz Dodano do
  • 2 gałązki świeży koperek Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

W małym garnku podgrzewamy śmietanę, nie doprowadzając jej do wrzenia.

2. Krok

Cytrynę myjemy, sparzamy i ścieramy skórkę, a następnie wyciskamy sok.

3. Krok

Do podgrzewanej śmietany dodajemy skórkę z cytryny, sok z cytryny oraz mąkę. Mieszamy do uzyskania jednolitego sosu.

4. Krok

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5. Krok

Na koniec dodajemy posiekany koperek. Gotujemy jeszcze 2 minuty.

6. Krok

Sos jest gotowy do podania. Idealnie pasuje do ryby.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy