REKLAMA

Źródło: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Sos chrzanowy z wołowiną i knedlami

Klasyczny, ale pyszny i zdrowy sos chrzanowy z wołowiną i pierogami.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 400 g Wołowina Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 150 g Chrzan Dodano do
  • 400 ml Krem Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Oleje Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Zaczynamy od pokrojenia wołowiny na mniejsze kawałki i doprawienia ich solą i pieprzem. Następnie wrzucamy ją na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy, aż ładnie się zrumieni z każdej strony.

2. Krok

Po zrumienieniu zdejmij mięso z patelni i na tym samym oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy będą szkliste, dodać posiekany chrzan i smażyć przez kolejne 2 minuty.

3. Krok

Następnie dodaj mięso z powrotem na patelnię, wlej śmietanę i gotuj powoli na wolnym ogniu przez około 2 godziny.

4. Krok

Po 2 godzinach duszenia mięso jest pięknie miękkie, a sos gęsty i smaczny. Podawać z pokrojonymi pierogami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy