REKLAMA
Źródło: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Sos chrzanowy z wołowiną i knedlami
Klasyczny, ale pyszny i zdrowy sos chrzanowy z wołowiną i pierogami.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 400 g Wołowina
- 2 szt The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 150 g Chrzan
- 400 ml Krem
- sól, pieprz
- 3 łyżka stołowa Oleje
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
150 min.
1. Krok
Zaczynamy od pokrojenia wołowiny na mniejsze kawałki i doprawienia ich solą i pieprzem. Następnie wrzucamy ją na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy, aż ładnie się zrumieni z każdej strony.
2. Krok
Po zrumienieniu zdejmij mięso z patelni i na tym samym oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy będą szkliste, dodać posiekany chrzan i smażyć przez kolejne 2 minuty.
3. Krok
Następnie dodaj mięso z powrotem na patelnię, wlej śmietanę i gotuj powoli na wolnym ogniu przez około 2 godziny.
4. Krok
Po 2 godzinach duszenia mięso jest pięknie miękkie, a sos gęsty i smaczny. Podawać z pokrojonymi pierogami.