REKLAMA

Źródło: hanbr from Getty Images

Sos chrzanowy z wędzonym mięsem

Przygotuj domowy sos chrzanowy z wędzonym mięsem. Ten przepis jest idealny na niedzielny obiad lub inną specjalną okazję.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Sos

  • 100 g masło Dodano do
  • 2 Kawałki The Onion Dodano do
  • 3 Łyżki Mąka Dodano do
  • 500 ml bulion wołowy Dodano do
  • 200 g Tarty chrzan Dodano do
  • 200 ml Śmietana Dodano do

Maso

  • 800 g wędlina Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Umyj mięso, wysusz i pokrój na mniejsze kawałki.

2. Krok

Na patelni rozgrzej masło, dodaj drobno pokrojoną cebulę i smaż ją.

3. Krok

Dodaj mąkę i smaż, aż zacznie tworzyć brązowy kolor.

4. Krok

Dodaj chrzan i wymieszaj.

5. Krok

Powoli dodawaj rosół wołowy, ciągle mieszając, aby nie utworzyły się grudki.

6. Krok

Dodaj śmietanę, wymieszaj i gotuj sos przez około 15 minut na małym ogniu.

7. Krok

Dodaj do patelni wędzone mięso i pozostaw je w sosie na kolejne 15 minut.

8. Krok

Podaj sos gorący, najlepiej z kluseczkiem. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy