REKLAMA
Źródło: hanbr from Getty Images
Sos chrzanowy z wędzonym mięsem
Przygotuj domowy sos chrzanowy z wędzonym mięsem. Ten przepis jest idealny na niedzielny obiad lub inną specjalną okazję.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Sos
- 100 g masło
- 2 Kawałki The Onion
- 3 Łyżki Mąka
- 500 ml bulion wołowy
- 200 g Tarty chrzan
- 200 ml Śmietana
Maso
- 800 g wędlina
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Umyj mięso, wysusz i pokrój na mniejsze kawałki.
2. Krok
Na patelni rozgrzej masło, dodaj drobno pokrojoną cebulę i smaż ją.
3. Krok
Dodaj mąkę i smaż, aż zacznie tworzyć brązowy kolor.
4. Krok
Dodaj chrzan i wymieszaj.
5. Krok
Powoli dodawaj rosół wołowy, ciągle mieszając, aby nie utworzyły się grudki.
6. Krok
Dodaj śmietanę, wymieszaj i gotuj sos przez około 15 minut na małym ogniu.
7. Krok
Dodaj do patelni wędzone mięso i pozostaw je w sosie na kolejne 15 minut.
8. Krok
Podaj sos gorący, najlepiej z kluseczkiem. Smacznego!