REKLAMA

Źródło: Pixabay

Sos boloński do spaghetti z mięsa mielonego

Pyszny sos boloński do spaghetti z mięsa mielonego.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Mielona wieprzowina Dodano do
  • 200 g Pancetta Dodano do
  • 1 Kawałki The Onion Dodano do
  • 2 Kawałki marchew Dodano do
  • 2 kawałek łodygi selera Dodano do
  • 1 Przecier pomidorowy Dodano do
  • 200 ml białe wino wytrawne Dodano do
  • 2 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • Sól i świeżo zmielony czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

80 min.
1. Krok

Pokrój pancettę na małe kawałki i usmaż w naczyniu żaroodpornym na oliwie z oliwek.

2. Krok

Dodaj posiekaną cebulę, marchewkę, seler i smaż razem, aż warzywa będą złotobrązowe.

3. Krok

Następnie dodaj mięso mielone i wymieszaj je z pozostałymi składnikami, aż do całkowitego zrumienienia.

4. Krok

Na koniec dodaj zmiażdżony czosnek, przecier pomidorowy, białe wino i dopraw solą i pieprzem. Następnie wymieszaj wszystko razem.

5. Krok

Przykryj zapiekankę i gotuj sos bolognese na małym ogniu przez około półtorej godziny. W razie potrzeby dolać wody.

6. Krok

Gotowy sos bolognese podawać ze spaghetti.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy