REKLAMA

Źródło: udra from Getty Images

Sok z kiszonego buraka

Zdrowy i pełen witamin napój, idealny na zimowe dni. Właściwości prozdrowotne kiszonego buraka są dobrze znane – jest źródłem probiotyków, poprawia trawienie, wzmacnia odporność. Przygotowany sok jest wyjątkowo smaczny, a przy tym prosty do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g kiszonego buraka Dodano do
  • 1 sztuka cytryna Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 1 litry wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Pokrój kiszone buraki na mniejsze kawałki, wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut.

2. Krok

Po ugotowaniu, wystudź buraki do temperatury pokojowej.

3. Krok

Po ostygnięciu, przełóż buraki do blendera, dodaj sok z cytryny i miód. Zblenduj na gładki sok.

4. Krok

Przecedź sok przez sitko aby się pozbyć resztek buraka.

5. Krok

Sok z kiszonego buraka jest gotowy do podania. Możesz go przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy