REKLAMA

Źródło: 500 from Getty Images

Soczysty korpus do tortu

Ten przepis na soczysty korpus jest idealny dla wszystkich twoich tortów. Jest bardzo prosty w przygotowaniu.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 200 g cukier brązowy Dodano do
  • 225 g Miękkie masło Dodano do
  • 4 kawałek duże jajka Dodano do
  • 200 g gruba mąka Dodano do
  • 2 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka Waniliowy ekstrakt Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 175 °C. Tortownicę smaż masłem.

2. Krok

W misce wymieszaj brązowy cukier z miękkim masłem. Dodaj jajka i dobrze wymieszaj.

3. Krok

Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy i sól, a następnie mieszaj do uzyskania gładkości.

4. Krok

Wlej równomiernie ciasto do formy do tortu.

5. Krok

Piecz go w nagrzanym piekarniku przez 45 do 50 minut, lub aż korpus stanie się złotobrązowy.

6. Krok

Po upieczeniu pozostaw biszkopt do ostygnięcia w formie do ciasta.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy