REKLAMA
Źródło: 500 from Getty Images
Soczysty korpus do tortu
Ten przepis na soczysty korpus jest idealny dla wszystkich twoich tortów. Jest bardzo prosty w przygotowaniu.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 200 g cukier brązowy
- 225 g Miękkie masło
- 4 kawałek duże jajka
- 200 g gruba mąka
- 2 łyżeczka Proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka Waniliowy ekstrakt
- 1 łyżeczka sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 175 °C. Tortownicę smaż masłem.
2. Krok
W misce wymieszaj brązowy cukier z miękkim masłem. Dodaj jajka i dobrze wymieszaj.
3. Krok
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy i sól, a następnie mieszaj do uzyskania gładkości.
4. Krok
Wlej równomiernie ciasto do formy do tortu.
5. Krok
Piecz go w nagrzanym piekarniku przez 45 do 50 minut, lub aż korpus stanie się złotobrązowy.
6. Krok
Po upieczeniu pozostaw biszkopt do ostygnięcia w formie do ciasta.