REKLAMA
Soczysty ciasteczko pistacjowe
Kefir, jajka i masło pistacjowe dobrze mieszamy i dodajemy suchych składników. Wylewamy na blachę (23x28) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 185°C przez 40-50 minut.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
Narzędzia
- 2 jajko
- 250 g kefir
- 230 g masło pistacjowe
- 160 g Mielone pistacje
- 120 g Ksylitol
- 1 łyżeczka Soda oczyszczona
- 1 łyżeczka wanilia
Krem
- 1 Pistacjowy budyń
- 300 ml mleko
- 4 łyżka stołowa Ksylitol
- 250 g Odtłuszczony twaróg
Na trzecie
- 2 łyżka stołowa dżem malinowy
Do wysyłki
- Prażone pistacje
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Kefir, jajka i masło pistacjowe dobrze mieszamy i dodajemy suche składniki. Wlewamy na blachę (23x28) z papierem do pieczenia i pieczemy w 185°C przez 40-50 minut.
2. Krok
Po upieczeniu pozostawiamy na chwilę do ostygnięcia. Na blaszce umieszczamy tacykę lub talerz i obracamy cały ciasto. Ostrożnie zdejmujemy papier.
3. Krok
Ciasta nie obracamy już i smarujemy dżemem. Gotujemy budyń według instrukcji, mieszamy przez chwilę i pozostawiamy do nieznacznego ostygniecia.
4. Krok
Do puddingowej łyżki stopniowo dodajemy twaróg i mieszamy. Smarujemy ciasto, posypujemy pistacjami i chłodzimy w lodówce.