REKLAMA

Soczysty ciasteczko pistacjowe

Kefir, jajka i masło pistacjowe dobrze mieszamy i dodajemy suchych składników. Wylewamy na blachę (23x28) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 185°C przez 40-50 minut.

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Narzędzia

  • 2 jajko Dodano do
  • 250 g kefir Dodano do
  • 230 g masło pistacjowe Dodano do
  • 160 g Mielone pistacje Dodano do
  • 120 g Ksylitol Dodano do
  • 1 łyżeczka Soda oczyszczona Dodano do
  • 1 łyżeczka wanilia Dodano do

Krem

  • 1 Pistacjowy budyń Dodano do
  • 300 ml mleko Dodano do
  • 4 łyżka stołowa Ksylitol Dodano do
  • 250 g Odtłuszczony twaróg Dodano do

Na trzecie

  • 2 łyżka stołowa dżem malinowy Dodano do

Do wysyłki

  • Prażone pistacje Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Kefir, jajka i masło pistacjowe dobrze mieszamy i dodajemy suche składniki. Wlewamy na blachę (23x28) z papierem do pieczenia i pieczemy w 185°C przez 40-50 minut.

2. Krok

Po upieczeniu pozostawiamy na chwilę do ostygnięcia. Na blaszce umieszczamy tacykę lub talerz i obracamy cały ciasto. Ostrożnie zdejmujemy papier.

3. Krok

Ciasta nie obracamy już i smarujemy dżemem. Gotujemy budyń według instrukcji, mieszamy przez chwilę i pozostawiamy do nieznacznego ostygniecia.

4. Krok

Do puddingowej łyżki stopniowo dodajemy twaróg i mieszamy. Smarujemy ciasto, posypujemy pistacjami i chłodzimy w lodówce.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy