:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kxrYJq3obVI12CuA0IXI/2a4770e1f035e58fe6103b1670c702.jpeg)
Śmietankowo-biszkoptowy tort z truskawkami
Kto by go nie lubił?😁 Prosty w przygotowaniu, gotowy w mgnieniu oka, bez stosu brudnych naczyń. A ponieważ sezon truskawkowy jest w pełni, tort z truskawkami jest 💣 bombowy.
Składniki
- 250 g Dziecięce herbatniki 1 opakowanie
- 100 g Ciasteczka dla dzieci długie 1 opakowanie
- 1000 g Kwaśna śmietana 4x 250g
- 2 szt cukier waniliowy
- 2 łyżki cukier puder
- 500 g świeże truskawki
Najnowsze ulotki
Procedura
W misce mieszamy 2 kwaśne śmietany z 1 cukrem waniliowym i 1 łyżką cukru pudru. Na dno tortownicy układamy biszkopty, a następnie rozsmarowujemy na nich połowę smietany.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kxrYJq3obVI12CuA0IXI/94290c7d3df15462da7fc05754d05c.jpeg)
Długie biszkopty kroimy na pół i układamy je po obwodzie formy do tortów. Na śmietanę układamy truskawki. Na truskawki rozprowadzamy drugą połowę śmietany i na nią układamy znów biszkopty.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kxrYJq3obVI12CuA0IXI/007572c37512560c8a876b4c32f110.jpeg)
W misce mieszamy pozostałe 2 kwaśne śmietany z 1 cukrem waniliowym i 1 łyżeczką cukru pudru. Powtarzamy procedurę: śmietana, truskawki, śmietana.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kxrYJq3obVI12CuA0IXI/78ffff902fdac8e12695999a0aca10.jpeg)
Wierzch dekorujemy owocami, a tort najlepiej wstawić na noc do lodówki. Smacznego 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kxrYJq3obVI12CuA0IXI/adbdcf9419e243f15da3967ace754f.jpeg)