Śmietankowo-biszkoptowy tort z truskawkami
Kto by go nie lubił?😁 Prosty w przygotowaniu, gotowy w mgnieniu oka, bez stosu brudnych naczyń. A ponieważ sezon truskawkowy jest w pełni, tort z truskawkami jest 💣 bombowy.
Składniki
- 250 g Dziecięce herbatniki 1 opakowanie
- 100 g Ciasteczka dla dzieci długie 1 opakowanie
- 1000 g Kwaśna śmietana 4x 250g
- 2 szt cukier waniliowy
- 2 łyżki cukier puder
- 500 g świeże truskawki
Najnowsze ulotki
Procedura
W misce mieszamy 2 kwaśne śmietany z 1 cukrem waniliowym i 1 łyżką cukru pudru. Na dno tortownicy układamy biszkopty, a następnie rozsmarowujemy na nich połowę smietany.
Długie biszkopty kroimy na pół i układamy je po obwodzie formy do tortów. Na śmietanę układamy truskawki. Na truskawki rozprowadzamy drugą połowę śmietany i na nią układamy znów biszkopty.
W misce mieszamy pozostałe 2 kwaśne śmietany z 1 cukrem waniliowym i 1 łyżeczką cukru pudru. Powtarzamy procedurę: śmietana, truskawki, śmietana.
Wierzch dekorujemy owocami, a tort najlepiej wstawić na noc do lodówki. Smacznego 😋