Źródło: Pixabay
Smakowita meksykańska miska burrito z nagim kurczakiem
Zanurz się w fuzji meksykańskich smaków bez dodatku węglowodanów w tym przepisie Naked Burrito. Ciesz się pysznym asortymentem grillowanego kurczaka, czarnej fasoli, cebuli, papryki, awokado i salsy, a wszystko to ułożone w misce. Ta lżejsza opcja nie rezygnuje ze smaku i daje takie samo satysfakcjonujące uczucie, jak jedzenie tradycyjnego burrito.
Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- 1 puszka czarnej fasoli
- 1 Duża cebula (pokrojona w plastry)
- 2 Papryka (pokrojona w plasterki)
- 2 Awokado (pokrojone w plastry)
- 1 filiżanka Salsy
- 2 filiżanki ugotowanego ryżu
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
Procedura
Na patelni, na średnim ogniu, dodaj mżawkę oliwy z oliwek. Doprawić piersi z kurczaka solą i pieprzem i dodać na patelnię. Smażyć z każdej strony na złoty kolor (około 10 minut z każdej strony). Po ugotowaniu pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić w plastry.
Na innej patelni z oliwą z oliwek dodaj cebulę i paprykę i smaż, aż zmiękną.
Podgrzej czarną fasolę w garnku lub w kuchence mikrofalowej.
Aby ułożyć Naked Burrito, w misce zacznij od bazy z ugotowanego ryżu, na wierzchu ułóż pokrojonego kurczaka, ugotowaną cebulę i paprykę, czarną fasolę, plastry awokado i zakończ obfitą porcją salsy.
Podawaj natychmiast i ciesz się tą eksplozją smaków!