REKLAMA

Źródło: bhofack2 from Getty Images

Słodkie i pikantne pestki dyni

Prażone pestki dyni, które można spożywać samodzielnie lub na przykład w jogurcie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 Puchar Pestki dyni Dodano do
  • 2 Łyżki Miód Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 1 Łyżka Ekstrakt waniliowy Dodano do
  • 12 łyżki Cynamon Dodano do
  • Szczypta gałki muszkatołowej Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C. W międzyczasie w misce wymieszaj pestki dyni, miód, sól, ekstrakt waniliowy, cynamon i gałkę muszkatołową, aż wszystkie nasiona będą dobrze pokryte.

2. Krok

Rozłóż nasiona równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 20 minut, aż nasiona nabiorą pięknego złotego koloru. Należy jednak uważnie je obserwować, aby się nie przypaliły.

3. Krok

Na koniec pozwól im ostygnąć. Można je jeść samodzielnie jako szybką przekąskę lub posypać nimi jogurt lub owsiankę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy