REKLAMA

Słodki krem jak z cukierni z ciasta francuskiego

Szybki krem.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 1 kawałek ciasto francuskie Dodano do
  • 250 ml mleko Dodano do
  • 12 pakiety Golden cob (proszek) Dodano do
  • 1 Pakiet cukier waniliowy Dodano do
  • 200 ml śmietanka do ubijania Dodano do
  • 50 g masło o temperaturze pokojowej Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Ciasto francuskie przekrawamy na dwie połowy.

2. Krok

Pozostawiamy jedną połowę w całości, a drugą kroimy na kwadraty.

3. Krok

Wkładamy do nagrzanego pieca i pieczemy na 180/20 minut. Wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia.

4. Krok

Zgotuj pudding w mleku, do którego dodasz cukier waniliowy, a następnie pozostaw go do ostygnięcia.

5. Krok

Dodajemy masło i ubijamy.

6. Krok

Napełnienie nakładamy na upieczony ciasto francuskie.

7. Krok

Ubijemy śmietanę, jeśli chcesz, aby była całkiem sztywna, możesz dodać stabilizator, ja tego nie używam.

8. Krok

Śmietanę kładziemy na budyń, a na to układamy upieczone kwadraty, aby po stężeniu krem ​​łatwiej się kroił.

9. Krok

Wstawiamy do lodówki, aby stężało.

10. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy