REKLAMA

Słodki krem jak z cukierni z ciasta francuskiego

Szybki krem.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 1 kawałek ciasto francuskie Dodano do
  • 250 ml mleko Dodano do
  • 12 pakiety Golden cob (proszek) Dodano do
  • 1 Pakiet cukier waniliowy Dodano do
  • 200 ml śmietanka do ubijania Dodano do
  • 50 g masło o temperaturze pokojowej Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Ciasto francuskie przekrawamy na dwie połowy.

2. Krok

Pozostawiamy jedną połowę w całości, a drugą kroimy na kwadraty.

3. Krok

Wkładamy do nagrzanego pieca i pieczemy na 180/20 minut. Wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia.

4. Krok

Zgotuj pudding w mleku, do którego dodasz cukier waniliowy, a następnie pozostaw go do ostygnięcia.

5. Krok

Dodajemy masło i ubijamy.

6. Krok

Napełnienie nakładamy na upieczony ciasto francuskie.

7. Krok

Ubijemy śmietanę, jeśli chcesz, aby była całkiem sztywna, możesz dodać stabilizator, ja tego nie używam.

8. Krok

Śmietanę kładziemy na budyń, a na to układamy upieczone kwadraty, aby po stężeniu krem ​​łatwiej się kroił.

9. Krok

Wstawiamy do lodówki, aby stężało.

10. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy