REKLAMA
Słodki krem jak z cukierni z ciasta francuskiego
Szybki krem.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 1 kawałek ciasto francuskie
- 250 ml mleko
- 1⁄2 pakiety Golden cob (proszek)
- 1 Pakiet cukier waniliowy
- 200 ml śmietanka do ubijania
- 50 g masło o temperaturze pokojowej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Ciasto francuskie przekrawamy na dwie połowy.
2. Krok
Pozostawiamy jedną połowę w całości, a drugą kroimy na kwadraty.
3. Krok
Wkładamy do nagrzanego pieca i pieczemy na 180/20 minut. Wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia.
4. Krok
Zgotuj pudding w mleku, do którego dodasz cukier waniliowy, a następnie pozostaw go do ostygnięcia.
5. Krok
Dodajemy masło i ubijamy.
6. Krok
Napełnienie nakładamy na upieczony ciasto francuskie.
7. Krok
Ubijemy śmietanę, jeśli chcesz, aby była całkiem sztywna, możesz dodać stabilizator, ja tego nie używam.
8. Krok
Śmietanę kładziemy na budyń, a na to układamy upieczone kwadraty, aby po stężeniu krem łatwiej się kroił.
9. Krok
Wstawiamy do lodówki, aby stężało.
10. Krok
Smacznego!