REKLAMA
Serowe bułeczki
🧀🥯🧀🥯
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g mąka zwykła specjalna
- 1 kostka Drożdże
- 1 łyżka stołowa cukier kryształ
- 2 łyżeczka sól
- 1 łyżka stołowa olej
- Narzędzia
- ser
- oliwa z oliwek
- 350 ml letnie mleko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
85 min.
1. Krok
Z podanych składników przygotujemy ciasto, które odstawimy do wyrośnięcia (około 1 godziny) w ciepłym miejscu.
2. Krok
Ciasto przenosimy na posypaną mąką deskę, wałkujemy je i kroimy na równe kostki. Na kostki układamy ser i formujemy kulki.
3. Krok
Gotowe kulki przenosimy na blachę, gdzie smarujemy je olejem. Posypujemy solą i pieczemy w 180 stopniach około 25 minut.
4. Krok
Podawałem je z pikantnym sosem :)
5. Krok
Smacznego !!