REKLAMA
Sernik z wiśniami

Sernik z wiśniami

Szukasz przepisu na smaczny deser, który jest prosty w przygotowaniu, a nie jest to klasyk suchego ciasta? Wypróbuj ten sernik z wiśniami. Możesz też zastosować inne owoce.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Często

  • 40 g masło Dodano do
  • 100 g Mąka ryżowa lub zastąpić półgrubą Dodano do
  • 50 g mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 50 g płatki owsiane Dodano do
  • 50 g Słodzik trzcinowy cukier erytrytol Dodano do
  • 1 opakowanie Proszek do pieczenia Dodano do
  • Szczypta Tekst Dodano do

Nadzienie

  • 500 g Półtłusty serek wiejski Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 1 łyżka stołowa kremówka w proszku Dodano do
  • 20 g Czarno-owocowy białko lub inny Dodano do
  • lub Pominąć Dodano do
  • 1 opakowanie cukier waniliowy Dodano do
  • Porzeczki użyłem mrożonych Dodano do
  • Które pozwoliłam rozmrozić Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Formę do ciasta biskupiego wykładamy papierem do pieczenia. Spód formy smarujemy około 20g masła. Wszystkie sypkie składniki mieszamy i połowę mieszanki nakładamy na dno formy.

2. Krok

Na nadzienie dokładnie mieszamy wszystkie składniki oprócz porzeczek. Nakładamy nadzienie na suche składniki. Porzeczki rozkładamy na nadzieniu i posypujemy resztą suchych składników. Na wierzch układamy plasterki masła (około 20g). Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Kroimy dopiero gdy ciasto jest całkowicie ostudzone.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy