:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/wmUTYEI4jJJfHXBWkBKO/c1e8d77765cf12e54bd454513315db.jpeg)
Sernik z wiśniami
Szukasz przepisu na smaczny deser, który jest prosty w przygotowaniu, a nie jest to klasyk suchego ciasta? Wypróbuj ten sernik z wiśniami. Możesz też zastosować inne owoce.
Składniki
Często
- 40 g masło
- 100 g Mąka ryżowa lub zastąpić półgrubą
- 50 g mąka półgruboziarnista
- 50 g płatki owsiane
- 50 g Słodzik trzcinowy cukier erytrytol
- 1 opakowanie Proszek do pieczenia
- Szczypta Tekst
Nadzienie
- 500 g Półtłusty serek wiejski
- 1 szt jajko
- 1 łyżka stołowa kremówka w proszku
- 20 g Czarno-owocowy białko lub inny
- lub Pominąć
- 1 opakowanie cukier waniliowy
- Porzeczki użyłem mrożonych
- Które pozwoliłam rozmrozić
Najnowsze ulotki
Procedura
Formę do ciasta biskupiego wykładamy papierem do pieczenia. Spód formy smarujemy około 20g masła. Wszystkie sypkie składniki mieszamy i połowę mieszanki nakładamy na dno formy.
Na nadzienie dokładnie mieszamy wszystkie składniki oprócz porzeczek. Nakładamy nadzienie na suche składniki. Porzeczki rozkładamy na nadzieniu i posypujemy resztą suchych składników. Na wierzch układamy plasterki masła (około 20g). Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Kroimy dopiero gdy ciasto jest całkowicie ostudzone.