REKLAMA
Źródło: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Sernik z delikatnego twarogu
Ten delikatny sernik jest idealny na niedziele i święta. Jest pyszny, kremowy i rozpływa się w ustach.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Kosz
- 250 g mąki pszennej
- 100 g Cukier
- 150 g Olej
- 150 g Olej
- 1 szt jajko
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
Zawartość
- 500 g Serwatka
- 200 ml śmietana do ubijania
- 2 szt jajka
- 150 g Cukier
- 1 opakowanie Waniliowego cukru
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę do pieczenia.
2. Krok
Zrób ciasto z mąki, cukru, masła, jajka i proszku do pieczenia, a następnie pozostaw je do odpoczynku w lodówce.
3. Krok
Przygotuj nadzienie, mieszając twaróg, śmietanę, jajka, cukier i cukier waniliowy do uzyskania gładkiej masy.
4. Krok
Często wałkuj i podziel na 2 części.
5. Krok
Umieść pierwszą część w formie, a następnie wlej zawartość.
6. Krok
Na nadzienie połóż drugie ciasto.
7. Krok
Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 50-60 minut.
8. Krok
Pozwól ciastu ostygnąć przed podaniem i posyp go cukrem pudrem.