REKLAMA
Sernik Oreo
Oreo to miłość, prawda?
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Korpus
- 150 g Oreo
- 1 kawałek Bielko
- 1 łyżka stołowa Syrop waniliowy od vanilkovyobchod.cz
- 20 g masło
Nadzienie
- 250 g mascarpone
- 200 g Miękkiego twarogu
- 100 ml Kwaśna śmietana
- 100 ml Mleko kokosowe
- 100 g Oreo
- Szczypta soli waniliowej z vanilkovyobchod.cz
- Szczypta agaru
- 1 kawałek jajko
- 1 łyżka stołowa Zwykła mąka orkiszowa
- 5 łyżka stołowa cukier trzcinowy w proszku
Ganache
- 100 g Belgijska czekolada mleczna
- 50 ml Bita śmietana
- Oreo do dekoracji wielu oreaaaa
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
80 min.
1. Krok
Zacznij od roztopionego masła, które wymieszaj ze zmiksowaną masą oreo. Na koniec dodajemy białko i słodzimy syropem waniliowym. Jeśli wolisz słodsze, dodaj według własnego gustu. Piecz ciasto przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Krok
Przygotuj krem, mieszając mascarpone z twarogiem, kwaśną śmietaną i mlekiem kokosowym. Ostrożnie dodaj pokruszone Oreo, sól waniliową i jajko. Na koniec przesiać mąkę z agarem i cukrem. Przygotowany krem wylewamy na wcześniej upieczone ciasto i pieczemy przez 55 minut w temperaturze 150 stopni. Na koniec przygotowujemy ganache, którym polewamy upieczone ciasto (u mnie zazwyczaj następnego dnia).