REKLAMA

Sernik Oreo

Oreo to miłość, prawda?

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Korpus

  • 150 g Oreo Dodano do
  • 1 kawałek Bielko Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Syrop waniliowy od vanilkovyobchod.cz Dodano do
  • 20 g masło Dodano do

Nadzienie

  • 250 g mascarpone Dodano do
  • 200 g Miękkiego twarogu Dodano do
  • 100 ml Kwaśna śmietana Dodano do
  • 100 ml Mleko kokosowe Dodano do
  • 100 g Oreo Dodano do
  • Szczypta soli waniliowej z vanilkovyobchod.cz Dodano do
  • Szczypta agaru Dodano do
  • 1 kawałek jajko Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Zwykła mąka orkiszowa Dodano do
  • 5 łyżka stołowa cukier trzcinowy w proszku Dodano do

Ganache

  • 100 g Belgijska czekolada mleczna Dodano do
  • 50 ml Bita śmietana Dodano do
  • Oreo do dekoracji wielu oreaaaa Dodano do
REKLAMA

Procedura

80 min.
1. Krok

Zacznij od roztopionego masła, które wymieszaj ze zmiksowaną masą oreo. Na koniec dodajemy białko i słodzimy syropem waniliowym. Jeśli wolisz słodsze, dodaj według własnego gustu. Piecz ciasto przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.

2. Krok

Przygotuj krem, mieszając mascarpone z twarogiem, kwaśną śmietaną i mlekiem kokosowym. Ostrożnie dodaj pokruszone Oreo, sól waniliową i jajko. Na koniec przesiać mąkę z agarem i cukrem. Przygotowany krem wylewamy na wcześniej upieczone ciasto i pieczemy przez 55 minut w temperaturze 150 stopni. Na koniec przygotowujemy ganache, którym polewamy upieczone ciasto (u mnie zazwyczaj następnego dnia).

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy