REKLAMA

Sernik Oreo

Oreo to miłość, prawda?

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Korpus

  • 150 g Oreo Dodano do
  • 1 kawałek Bielko Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Syrop waniliowy od vanilkovyobchod.cz Dodano do
  • 20 g masło Dodano do

Nadzienie

  • 250 g mascarpone Dodano do
  • 200 g Miękkiego twarogu Dodano do
  • 100 ml Kwaśna śmietana Dodano do
  • 100 ml Mleko kokosowe Dodano do
  • 100 g Oreo Dodano do
  • Szczypta soli waniliowej z vanilkovyobchod.cz Dodano do
  • Szczypta agaru Dodano do
  • 1 kawałek jajko Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Zwykła mąka orkiszowa Dodano do
  • 5 łyżka stołowa cukier trzcinowy w proszku Dodano do

Ganache

  • 100 g Belgijska czekolada mleczna Dodano do
  • 50 ml Bita śmietana Dodano do
  • Oreo do dekoracji wielu oreaaaa Dodano do
REKLAMA

Procedura

80 min.
1. Krok

Zacznij od roztopionego masła, które wymieszaj ze zmiksowaną masą oreo. Na koniec dodajemy białko i słodzimy syropem waniliowym. Jeśli wolisz słodsze, dodaj według własnego gustu. Piecz ciasto przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.

2. Krok

Przygotuj krem, mieszając mascarpone z twarogiem, kwaśną śmietaną i mlekiem kokosowym. Ostrożnie dodaj pokruszone Oreo, sól waniliową i jajko. Na koniec przesiać mąkę z agarem i cukrem. Przygotowany krem wylewamy na wcześniej upieczone ciasto i pieczemy przez 55 minut w temperaturze 150 stopni. Na koniec przygotowujemy ganache, którym polewamy upieczone ciasto (u mnie zazwyczaj następnego dnia).

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy