REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/6LzA100n9a3JuG9K51u0/e02e4dffe9c69f20aaa3501b1a84c5.jpeg)
Źródło: bhofack2 from Getty Images
Ser do smarowania
Przepis na serowe smarowidło z czosnkiem, które dobrze komponuje się z pieczywem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g Masło
- 200 g Twardy ser
- 4 goździki Czosnek
- sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Najpierw zmiksuj masło do miękkiej konsystencji. Jeśli masło nie jest wystarczająco miękkie, można podgrzać je przez chwilę w kuchence mikrofalowej. Ważne jest jednak, aby się nie roztopiło.
2. Krok
Następnie dodać starty ser.
3. Krok
Dodaj zmiażdżony czosnek i dopraw pastę serową przyprawami i solą.
4. Krok
Przed podaniem odstawić do lodówki.