Źródło: FB: Keto Z Jajem
Schabowe sakiewki
Schabowe sakiewki to wykwintne danie, które z pewnością zachwyci każdego smakosza. Delikatne schabowe kawałki, wypełnione aromatycznym farszem, stanowią niepowtarzalne połączenie smaków.
Składniki
- 8 ks cieniutkie plasterki boczku
- 500 g schab bez kości
- ser żółty
- 1 ks papryka żółta i zielona
- 1 ks czosnek
- cebula
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
Procedura
Polędwiczkę wieprzową pokroić w cienkie plastry i posypać solą i pieprzem.
Drobno posiekać paprykę i zmiażdżyć czosnek.
Wymieszać paprykę z czosnkiem.
Pokrój ser na małe kawałki.
Ułóż plastry boczku na krzyż, połóż polędwiczkę wieprzową na boczku, połóż ser na środku, trochę papryki i czosnku.
Zwiń polędwiczkę wieprzową w sakiewkę, a następnie zrób to samo z boczkiem. Na koniec umieść pierścień cebuli na kieszonce, aby nie otworzyła się podczas gotowania.
Umieść mięso na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180°C.