REKLAMA

Źródło: FB: Keto Z Jajem

Schabowe sakiewki

Schabowe sakiewki to wykwintne danie, które z pewnością zachwyci każdego smakosza. Delikatne schabowe kawałki, wypełnione aromatycznym farszem, stanowią niepowtarzalne połączenie smaków.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 8 ks cieniutkie plasterki boczku Dodano do
  • 500 g schab bez kości Dodano do
  • ser żółty Dodano do
  • 1 ks papryka żółta i zielona Dodano do
  • 1 ks czosnek Dodano do
  • cebula Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Polędwiczkę wieprzową pokroić w cienkie plastry i posypać solą i pieprzem.

2. Krok

Drobno posiekać paprykę i zmiażdżyć czosnek.

3. Krok

Wymieszać paprykę z czosnkiem.

4. Krok

Pokrój ser na małe kawałki.

5. Krok

Ułóż plastry boczku na krzyż, połóż polędwiczkę wieprzową na boczku, połóż ser na środku, trochę papryki i czosnku.

6. Krok

Zwiń polędwiczkę wieprzową w sakiewkę, a następnie zrób to samo z boczkiem. Na koniec umieść pierścień cebuli na kieszonce, aby nie otworzyła się podczas gotowania.

7. Krok

Umieść mięso na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

8. Krok

Piec w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180°C.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy