REKLAMA
Źródło: YULIYA KIRILLOVA from Getty Images
Schab wieprzowy na mrożonych warzywach
Smaczny i szybko przygotowany schab wieprzowy na mrożonych warzywach. Warzywa mogą być dowolne, jakie masz w zamrażarce.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Mięso
- 800 g schab wieprzowy
- 1 łyżeczka sól i pieprz
Warzywa
- 1 opakowanie warzywa mrożone
- 2 łyżki stołowe olej
- 1 łyżeczka mielona papryka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posyp schab solą i przyprawami i połóż w naczyniu do pieczenia.
2. Krok
Rozłóż mrożone warzywa wokół mięsa, posyp papryką i polej olejem.
3. Krok
Włóż brytfannę do piekarnika i piecz przez około 45 minut, aż mięso będzie upieczone, a warzywa miękkie.
4. Krok
Pozwól mięsu odpocząć kilka minut przed podaniem.
5. Krok
Następnie pokrój i podawaj z pieczonymi warzywami. Smacznego!