REKLAMA

Źródło: vikif from Getty Images

Sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańczą i orzechami włoskimi to zdrowy, lekki posiłek.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kapusta pekińska Dodano do
  • 2 Sztuka Pomarańcze Dodano do
  • 100 g orzechy włoskie Dodano do
  • 3 łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 cytryna (sok) Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Rozpoczynając, umyj kapustę pekińską, a następnie pokrój ją na cienkie paski.

2. Krok

Następnie, obierz pomarańcze i pokrój je na kawałki.

3. Krok

Orzechy włoskie upraż na suchej patelni, a potem pokrój je na mniejsze kawałki.

4. Krok

Do dużej salaterki dodaj kapustę pekińską, pomarańcze i orzechy włoskie.

5. Krok

Do osobnej, małej miseczki wyciśnij sok z cytryny, dodaj soli i oliwy z oliwek. Wymieszaj wszystko, aby uzyskać sos do sałatki.

6. Krok

Polej sałatkę sosem, delikatnie wymieszaj i podawaj.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy