REKLAMA
Źródło: vikif from Getty Images
Sałatka z kapusty pekińskiej
Sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańczą i orzechami włoskimi to zdrowy, lekki posiłek.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kapusta pekińska
- 2 Sztuka Pomarańcze
- 100 g orzechy włoskie
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 1 szczypta sól
- 1 cytryna (sok)
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Rozpoczynając, umyj kapustę pekińską, a następnie pokrój ją na cienkie paski.
2. Krok
Następnie, obierz pomarańcze i pokrój je na kawałki.
3. Krok
Orzechy włoskie upraż na suchej patelni, a potem pokrój je na mniejsze kawałki.
4. Krok
Do dużej salaterki dodaj kapustę pekińską, pomarańcze i orzechy włoskie.
5. Krok
Do osobnej, małej miseczki wyciśnij sok z cytryny, dodaj soli i oliwy z oliwek. Wymieszaj wszystko, aby uzyskać sos do sałatki.
6. Krok
Polej sałatkę sosem, delikatnie wymieszaj i podawaj.