REKLAMA

Źródło: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Sałatka z kalafiora na zimno

Ta zimna sałatka z kalafiora jest idealna jako dodatek do dań mięsnych.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt kalafior Dodano do
  • 1 szt czerwona papryka Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 4 łyżka stołowa Oliwa z oliwek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Ocet jabłkowy Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Miód Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Musztarda Dodano do
  • sól Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Oczyść kalafior i pokrój na mniejsze różyczki. Następnie umieść go w osolonej wrzącej wodzie i gotuj przez około 5 minut, aby był chrupiący.

2. Krok

Oczyść paprykę i cebulę i pokrój je na mniejsze kawałki. Oczyść i rozgnieć czosnek.

3. Krok

W dużej misce wymieszaj posiekane warzywa, najpierw kalafior, następnie paprykę i cebulę.

4. Krok

W mniejszej misce przygotuj dressing z pozostałych składników - oliwy z oliwek, octu jabłkowego, soli, pieprzu, miodu i musztardy. Wszystko dobrze wymieszać.

5. Krok

Wlej winegret do warzyw w dużej misce i dokładnie wymieszaj, aby winegret pokrył wszystkie warzywa.

6. Krok

Gotową sałatkę odstawić do lodówki na co najmniej godzinę, aby smaki się połączyły. Sałatkę podawać schłodzoną.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy