REKLAMA

Sałatka z grillowanym melonem, fetą i miętą

Grillowany arbuz łączy się z fetą i miętą w tej świeżej i zdrowej letniej sałatce.

REKLAMA
15 najlepszych przepisów na grilla, które idealnie sprawdzą się na początek lata

Przepis można znaleźć w tym artykule

15 najlepszych przepisów na grilla, które idealnie sprawdzą się na początek lata

Składniki

porcje
1
  • 1 mały melon bezpestkowy Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • Sok z 1 limonki Dodano do
  • sok z 1 2 pomarańczy Dodano do
  • Sól koszerna Dodano do
  • 14 filiżanka Posiekana świeża mięta Dodano do
  • 12 filiżanka Pokruszony ser feta Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Pokrój arbuza wzdłuż na ćwiartki. Pokrój każdą ćwiartkę na plastry o grubości 2 cali. Umieścić na blasze do pieczenia, a następnie lekko posmarować oliwą z oliwek. Odstawić na bok.

2. Krok

Rozgrzej grill węglowy lub gazowy na średnim ogniu. Lub rozgrzej grill na średnim ogniu. Oczyścić i naoliwić ruszt. Dodaj plastry arbuza i grilluj, aż będą zaznaczone, około minut z każdej strony. Odstawić do ostygnięcia na blasze do pieczenia.

3. Krok

W misce wymieszaj soki cytrusowe, szczyptę soli i 2 do łyżek oliwy z oliwek.

4. Krok

Usuń i wyrzuć skórki, a następnie pokrój arbuza na kawałki i dodaj do miski. Polać dressingiem i delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć fetę i miętę i wymieszać. Podawać od razu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy