REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bCyBgAIld8VB_jj988sq/90382382cb34e3361fb210b7197164.jpeg)
Sałatka z brokułami
Jest to doskonały dodatek do grillowanego mięsa drobiowego.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 3 łyżka stołowa majonez
- 2 łyżka stołowa biały jogurt grecki
- skórka cytrynowa
- 2 łyżeczka sok z cytryny
- 0.3 łyżeczka starty imbir
- 1 kawałek brokuły
- czerwona cebula
- za garść żurawina
- soja
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
W większej misce mieszamy majonez, jogurt, skórkę z cytryny z połowy cytryny, sok z cytryny i starty imbir. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
2. Krok
Następnie dodajemy do mikstury brokuła podzielonego na różyczki, drobno pokrojoną cebulę i żurawinę. Wszystko razem dobrze mieszamy, aby warzywa i żurawina były dobrze pokryte mieszanką majonezowo-jogurtową.
3. Krok
Salatę chłodzimy przez co najmniej godzinę. Tuż przed podaniem posypujemy ją prażonymi nasionami soi. Doskonale pasuje do grillowanego mięsa z kurczaka.