REKLAMA

Źródło: Tatiana Volgutova from Getty Images

Sałatka z awokado i jajkiem

Niesamowicie pożywna i smaczna sałatka, która sprawdzi się jako lekki lunch w pracy lub kolacja. Awokado dodaje kremowości, jajka są źródłem białka, a majonez dodaje bogactwo smaku. Ta sałatka to połączenie klasycznych składników w nowoczesnym wydaniu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 Sztuka dojrzałe awokado Dodano do
  • 4 Sztuka ugotowane na twardo jajka Dodano do
  • 2 łyżki majonezu Dodano do
  • 1 sztuka Sałata lodowa Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
  • Pietruszka Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.

2. Krok

Jajka obieramy i kroimy w kostkę.

3. Krok

Sałatę myjemy i szatkujemy.

4. Krok

W misce mieszamy awokado, pietruszka, jajka, sałatę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, aby składniki się połączyły.

5. Krok

Podajemy sałatkę od razu, lub przechowujemy w lodówce do 2 godzin przed podaniem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy