REKLAMA
Źródło: Tatiana Volgutova from Getty Images
Sałatka z awokado i jajkiem
Niesamowicie pożywna i smaczna sałatka, która sprawdzi się jako lekki lunch w pracy lub kolacja. Awokado dodaje kremowości, jajka są źródłem białka, a majonez dodaje bogactwo smaku. Ta sałatka to połączenie klasycznych składników w nowoczesnym wydaniu.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 Sztuka dojrzałe awokado
- 4 Sztuka ugotowane na twardo jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 sztuka Sałata lodowa
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- Pietruszka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.
2. Krok
Jajka obieramy i kroimy w kostkę.
3. Krok
Sałatę myjemy i szatkujemy.
4. Krok
W misce mieszamy awokado, pietruszka, jajka, sałatę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, aby składniki się połączyły.
5. Krok
Podajemy sałatkę od razu, lub przechowujemy w lodówce do 2 godzin przed podaniem.