REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oo1NOiiu66DmX5rUoSBH/b8758086f209371c75f22624cddda0.jpeg)
Źródło: FB: Sałatki na każdą okazję
Sałatka wiosenna
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 5 ks jajek
- 200 g żółtego sera
- 1 ks duży pęczek rzodkiewek
- 1 ks mały por
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 Łyżka majonezu
- 1 ks Pęczek Szczypiorku
- sól
- pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Krok
Ser i rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Krok
Odsączyć rzodkiewki.
4. Krok
Pory pokroić w półkrążki, a szczypiorek drobno posiekać.
5. Krok
W misce wymieszać majonez z jogurtem.
6. Krok
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przygotowany sos, sól i pieprz i wymieszać.