REKLAMA
Źródło: vzwer from Getty Images
Sałatka warzywna z tofu
Ta sałatka jest moją ulubioną ze względu na pyszne połączenie smaków. To prosty, ale pyszny sposób na włączenie tofu do diety. Regularnie przygotowuję ją jako szybką i zdrową kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 200 g tofu
- 100 g Czarne oliwki
- 1 kawałek The Onion
- 2 kawałek Dojrzałe pomidory
- szczypta soli
- Czarny mielony pieprz
- 2 łyżka stołowa Oliwa z oliwek
- świeża bazylia lub natka pietruszki do dekoracji (opcjonalnie)
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Pokrój tofu w drobną kostkę.
2. Krok
Następnie w misce wymieszaj tofu, posiekane czarne oliwki, posiekaną cebulę i posiekane pomidory.
3. Krok
Dodaj sól i mielony czarny pieprz do smaku i wymieszaj wszystko razem. Zdecydowanie nie trzeba dodawać dużej ilości soli, ponieważ oliwki są już z natury dość słone.
4. Krok
Na koniec dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj. Przy wyborze oliwy radzę sięgnąć po oliwę z oliwek extra virgin, która nada sałatce wyjątkowy smak.
5. Krok
Na koniec sałatkę można udekorować świeżą bazylią lub natką pietruszki (lub dowolnym innym ziołem).