REKLAMA
Źródło: margouillatphotos from Getty Images
Rybacia nátierka
Vynikajúca rybacia nátierka, ktorá sa hodí na chlieb.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 konzerva Tuńczyk w oleju
- 2 szt jajko
- 1 szt The Onion
- 2 ząbek czosnku
- 2 łyżka stołowa majonez
- 1⁄2 szt cytryna
- 1 łyżka stołowa koperek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Ugotuj jajka na twardo i pozwól im ostygnąć.
2. Krok
Oczyść cebulę i czosnek, a następnie drobno je posiekaj. Podsmaż cebulę na patelni z odrobiną oleju, aż stanie się szklista. Dodaj czosnek i podsmaż jeszcze chwilę.
3. Krok
Odkapnij tuńczyka z puszki dokładnie i rozgnieć widelcem na mniejsze kawałki.
4. Krok
W misce wymieszaj tuńczyka, uprażoną cebulę z czosnkiem, drobno posiekany koperek i majonez. Dopraw do smaku solą i przyprawami.
5. Krok
Jajka obieramy i ucieramy na tarce. Dodajemy do rybnej mieszaniny i mieszamy.
6. Krok
Na koniec dodajemy sok z połówki cytryny i ponownie wszystko mieszamy. Podajemy schłodzone.