REKLAMA

Źródło: margouillatphotos from Getty Images

Rybacia nátierka

Vynikajúca rybacia nátierka, ktorá sa hodí na chlieb.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 konzerva Tuńczyk w oleju Dodano do
  • 2 szt jajko Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 ząbek czosnku Dodano do
  • 2 łyżka stołowa majonez Dodano do
  • 12 szt cytryna Dodano do
  • 1 łyżka stołowa koperek Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Ugotuj jajka na twardo i pozwól im ostygnąć.

2. Krok

Oczyść cebulę i czosnek, a następnie drobno je posiekaj. Podsmaż cebulę na patelni z odrobiną oleju, aż stanie się szklista. Dodaj czosnek i podsmaż jeszcze chwilę.

3. Krok

Odkapnij tuńczyka z puszki dokładnie i rozgnieć widelcem na mniejsze kawałki.

4. Krok

W misce wymieszaj tuńczyka, uprażoną cebulę z czosnkiem, drobno posiekany koperek i majonez. Dopraw do smaku solą i przyprawami.

5. Krok

Jajka obieramy i ucieramy na tarce. Dodajemy do rybnej mieszaniny i mieszamy.

6. Krok

Na koniec dodajemy sok z połówki cytryny i ponownie wszystko mieszamy. Podajemy schłodzone.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy