REKLAMA

Źródło: Pixabay

Ryba z piekarnika

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 1 szt Szparag królewski Dodano do
  • 1 szt cytryna Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 1 gałązka Rozmarynu Dodano do
  • Czarny pieprz mielony Dodano do
  • sól morska Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Rybę oczyścimy i solidnie nasolimy zarówno od zewnątrz, jak i od środka.

2. Krok

Do ryby włożyć rozmaryn i pół kostki masła. Skropić ją cytryną zarówno w środku, jak i na zewnątrz.

3. Krok

Resztę masła mieszamy z czarnym pieprzem, delikatnie solimy i według smaku możemy dodać do niej jeden ząbek czosnku przeciśnięty.

4. Krok

Całą rybę smarujemy mieszanką Masła. Pieczemy ją na patelni z obu stron lub w piekarniku przez około 15 minut.

5. Krok

Przed podaniem skrapiamy jeszcze sokiem cytrynowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy