REKLAMA

Źródło: Pixabay

Ryba z piekarnika

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 1 szt Szparag królewski Dodano do
  • 1 szt cytryna Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 1 gałązka Rozmarynu Dodano do
  • Czarny pieprz mielony Dodano do
  • sól morska Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Rybę oczyścimy i solidnie nasolimy zarówno od zewnątrz, jak i od środka.

2. Krok

Do ryby włożyć rozmaryn i pół kostki masła. Skropić ją cytryną zarówno w środku, jak i na zewnątrz.

3. Krok

Resztę masła mieszamy z czarnym pieprzem, delikatnie solimy i według smaku możemy dodać do niej jeden ząbek czosnku przeciśnięty.

4. Krok

Całą rybę smarujemy mieszanką Masła. Pieczemy ją na patelni z obu stron lub w piekarniku przez około 15 minut.

5. Krok

Przed podaniem skrapiamy jeszcze sokiem cytrynowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy