REKLAMA
Źródło: Pixabay
Ryba z piekarnika
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 1 szt Szparag królewski
- 1 szt cytryna
- 100 g masło
- 1 gałązka Rozmarynu
- Czarny pieprz mielony
- sól morska
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Rybę oczyścimy i solidnie nasolimy zarówno od zewnątrz, jak i od środka.
2. Krok
Do ryby włożyć rozmaryn i pół kostki masła. Skropić ją cytryną zarówno w środku, jak i na zewnątrz.
3. Krok
Resztę masła mieszamy z czarnym pieprzem, delikatnie solimy i według smaku możemy dodać do niej jeden ząbek czosnku przeciśnięty.
4. Krok
Całą rybę smarujemy mieszanką Masła. Pieczemy ją na patelni z obu stron lub w piekarniku przez około 15 minut.
5. Krok
Przed podaniem skrapiamy jeszcze sokiem cytrynowym.