:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/D_rfCBVkD5--hA21VwVn/3cd556d9f06f4de0477b9e9c91dcef.png)
Źródło: Pixabay : leppäkerttu
Rustykalny gulasz z mięsa mielonego
Ten solidny, obfity gulasz nie raz był naszym ratunkiem w mroźne zimowe dni. Świeżość warzyw i ziemniaków w połączeniu z pikantnym smakiem mielonego mięsa tworzy pyszne połączenie. Dodaj tosty lub świeżą bagietkę i dzień jest uratowany. Każda łyżka przypomina mi o wielu razach, kiedy przygotowywaliśmy i delektowaliśmy się tym daniem z radością i entuzjazmem.
Składniki
- 500 g Mieszane mięso mielone
- 4 padlinożerca
- 3 ziemniaki
- 2 cebula
- 2 ząbek czosnku
- 1 czerwony Papryki
- 1 l rosół z kurczaka
- 2 Tablespoon przecier pomidorowy
- 1 Tablespoon papryka mielona - słodka
- sól i pieprz do smaku
- Oliwa z oliwek do smażenia
- Pietruszka do dekoracji
Najnowsze ulotki
Procedura
Aby przygotować gulasz z mięsa mielonego, umyj marchewki, ziemniaki i paprykę i pokrój na kawałki wielkości kęsa. Zalecam nie kroić ziemniaków zbyt drobno, aby nie rozpadły się w gulaszu.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni i usmaż na niej mielone mięso. Doświadczenie pokazuje, że oliwa z oliwek jest lepsza niż inne oleje, ponieważ nadaje potrawie dobry smak.
Teraz drobno posiekaj cebulę i czosnek i dodaj do mielonego mięsa. Gdy cebula się zeszkli, dodać przecier pomidorowy i podsmażyć.
Teraz dodaj pokrojone warzywa, wywar z kurczaka i paprykę. Wszystko dobrze wymieszaj, a następnie przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 30 minut. Od czasu do czasu mieszaj gulasz.
Na koniec dodaj sól i pieprz i ponownie wszystko dobrze wymieszaj. Zawsze doprawiaj gulasz do smaku, ponieważ ilość przypraw może się różnić.
Rustykalny gulasz z mięsa mielonego jest podawany na gorąco i przyozdobiony natką pietruszki. Myślę, że świeże zioła dodają gulaszowi rustykalnego uroku.