REKLAMA

Źródło: Alex Rath for Getty Images

Rolady wołowe z pieca

Tradycyjne niemieckie danie, które ucieszy Twoje podniebienie. Te rolady wołowe są powoli gotowane w piecu, aby zapewnić, że mięso jest miękkie i soczyste, a nadzienie jest przesiąknięte aromatami boczku, cebuli i ogórków.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Rolady

  • 4 Kawałki Rolada wołowa Dodano do
  • 4 Kawałki plastry bekonu Dodano do
  • 4 Kawałki Ogórki kiszone Dodano do
  • 2 Kawałki cebule Dodano do
  • 4 Łyżka Musztarda Dodano do
  • 1 Łyżka sól Dodano do
  • 1 Łyżka pieprz Dodano do

Sos

  • 500 ml bulion wołowy Dodano do
  • 1 Łyżka przecier pomidorowy Dodano do
  • 1 Łyżka Mąka Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

1. W przepisie na rolady wołowe z piekarnika, rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Podczas gdy piekarnik się nagrzewa, przygotuj składniki. Pokrój cebulę, plasterki boczku i ogórki kiszone na paski i odłóż je na bok.

2. Krok

2. Weź swoje rolady i posmaruj każdą stronę musztardą, zanim przyprawisz je solą i pieprzem. Na każdą roladę nałóż paski boczku, cebuli i ogórków, a następnie zwiń je mocno. Przytwierdź każdą roladę nitką kuchenną lub szpikulcami do rolad.

3. Krok

Umieść swoje rolady w naczyniu żaroodpornym i smaż je z każdej strony, aż staną się brązowe. Następnie dodaj rosół wołowy i koncentrat pomidorowy, a rolady posyp trochę mąki.

4. Krok

4. Wstaw patelnię do nagrzanego piekarnika i dus roulady przez 90 minut. Co 30 minut obracaj roulady, aby upewnić się, że gotują się równomiernie po obu stronach.

5. Krok

5. Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw rolady wołowe na kilka minut przed podaniem. Rolady można podawać z puree ziemniaczanym lub czerwoną kapustą. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy