REKLAMA
Źródło: FB: 1000 pomysłów na przekąski
Roladki z szynki z kiszonym ogórkiem
Roladki z szynki z kiszonym ogórkiem to danie, które regularnie pojawia się na moim stole. Są szybkie do przygotowania i zawsze robią wrażenie na gościach. Pikanteria i chrupkość kiszonych ogórków w połączeniu z delikatną szynką powodują, że trudno im się oprzeć.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 8 plastrów szynki konserwowej
- 3 ogórki konserwowe
- 150 g serka śmietankowego typu Almette
- 2 łyżki majonezu
- 6 pieczarek marynowanych
- sól
- pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Drobno posiekać grzyby z ogórkami.
2. Krok
Włożyć do miski, dodać ser i majonez.
3. Krok
Wymieszać i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
4. Krok
Przygotować folię spożywczą.
5. Krok
Uformować plastry szynki w prostokąt (2 × 4), zachodząc na siebie krawędziami.
6. Krok
Nałóż nadzienie na szynkę, rozprowadź je i zwiń całość za pomocą folii spożywczej.
7. Krok
Umieścić roladkę w lodówce na 1 godzinę.