REKLAMA

Źródło: FB: 1000 pomysłów na przekąski

Rolada z mięsa mielonego

Rolada z mięsa mielonego jest sycące i aromatyczne danie, które ucieszy każdego miłośnika mięsna.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 700 g mięsa mielonego Dodano do
  • 1 ks jajko Dodano do
  • 1 bułka kajzerka Dodano do
  • 2 łyżki kaszy manny Dodano do
  • 1 goździk czosnku Dodano do
  • 2 Kawałki papryki konserwowej Dodano do
  • 12 puszki kukurydzy Dodano do
  • 5 kawałków suszonych pomidorów Dodano do
  • 100 g sera żółtego Dodano do
  • 300 g boczku surowego w plastrach Dodano do
  • przyprawa do gyrosa Dodano do
  • papryka ostra Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Pokroić bułkę na kawałki i zalać połową szklanki wody. Odstawić na 10 minut, następnie odsączyć z nadmiaru wody i rozgnieść widelcem.

2. Krok

Umieść mięso mielone w misce, dodaj jajko, zmiażdżony czosnek, kaszę mannę, bułkę tartą i przyprawy. Wymieszać masę ręcznie.

3. Krok

Ułóż plastry boczku na prostokątnym arkuszu folii spożywczej, który rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak, aby lekko na siebie zachodziły.

4. Krok

Równomiernie rozprowadzić masę mięsną.

5. Krok

Na mięsie ułożyć starty ser, kukurydzę, paski papryki i pokrojone suszone pomidory.

6. Krok

Zwinąć mięso ciasno w roladkę, używając folii spożywczej.

7. Krok

Umieścić blachę w piekarniku i piec roladki w temperaturze 180°C przez 45 minut z włączonym wentylatorem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

347 przepisy

Dania mięsne

1105 przepisy

Obiad

2153 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciasta

378 przepisy