REKLAMA
Źródło: FB: 1000 pomysłów na sałatki
Rolada z łososia i szpinaku
Niezwykle smaczna i elegancka rolada z łososia, szpinaku i świeżego sera. Idealna propozycja na wykwintny obiad lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 800 g filet z łososia
- 200 g świeży szpinak
- 200 g świeży ser
- 1 szkło białego wina
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
75 min.
1. Krok
Przygotuj składniki. Filet z łososia pokrój w cienkie plastry. Szpinak umyj i osusz, ser także przygotuj.
2. Krok
Na patelni podduś plastry łososia z obu stron, a następnie przystąp do układania rolady. Na kawałku folii układaj obok siebie plastry łososia, na nich równomiernie rozłóż szpinak, a na szpinaku ser. Całość zroluj.
3. Krok
Roladę umieść w naczyniu żaroodpornym, polej winem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 45 minut.
4. Krok
Podawaj roladę pokrojoną w plastry. Smacznego!