REKLAMA
Źródło: nicolata-bratosins-images from Canva
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami
Smaczna rolada z indyka pełna wyjątkowej kombinacji suszonych pomidorów, mozzarelli i zielonego pesto, posypana świeżymi ziołami.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Rolada
- 600 g Udziec indyczy
- 100 g suszone pomidory
- 200 g mozzarella
- 2 łyżka stołowa Zielone pesto
- 2 goździki czosnek
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
Ozdoba
- 2 łyżka stołowa świeże zioła (bazylia, tymianek, rozmaryn)
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Oplucz udziec z indyka, osusz go i pokrój na cienkie plasterki. Każdą plaster smaruj zielonym pesto.
2. Krok
Pomidory suszone pokrój na mniejsze kawałki, a mozzarellę na cienkie plasterki. Na plastry wieprzowiny nałóż pomidory i mozzarellę.
3. Krok
Roluj kawałki i związuj kuchennym sznurkiem. Smaż zrolowane porcje indyka na patelni z 2 łyżkami oliwy z oliwek i kilkoma ząbkami czosnku.
4. Krok
Sóluj i pieprz. Włóż obsmażone rolady do piekarnika i piecz przez 30 minut.
5. Krok
Przed podaniem rolady posyp świeżymi ziołami.