REKLAMA

Źródło: frederique wacquier from Getty Images

Risotto z kurczakiem i grzybami

Chrupiący kurczak, miękkie grzyby i kremowe risotto - połączenie, któremu nie można się oprzeć.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 350 g kurczak Dodano do
  • 200 g Grzyby Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 Łyżka Oliwa z oliwek Dodano do
  • 250 g Ryż arborio Dodano do
  • 1 l Bulion warzywny Dodano do
  • 80 g Parmezan Dodano do
  • Sól, świeżo zmielony czarny pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Najpierw pokrój mięso na mniejsze kawałki, posól je i usmaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Wyjmij zrumienione mięso i odstaw na bok.

2. Krok

Na tej samej patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek, aby nabrały pięknego złotego koloru. Następnie dodaj pokrojone grzyby.

3. Krok

Gdy wszystkie składniki na patelni się połączą, dodaj ryż. Bardzo ważne jest, aby nie wlewać całego bulionu na raz, ale stopniowo, w miarę wchłaniania go przez ryż. Pamiętaj, aby od czasu do czasu zamieszać.

4. Krok

Gdy ryż będzie prawie gotowy (po około 20 minutach), dodaj kurczaka i wymieszaj. W ten sposób wszystkie smaki połączą się i stworzą idealną harmonię.

5. Krok

Na koniec dodaj starty parmezan do risotto i jeszcze raz wymieszaj. Następnie możesz podać risotto.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy