Źródło: Eric Bascol for Getty Images
Raclette-Pizza
Ta smaczna i prosta Raclette-Pizza wprowadza nowy twist do tradycyjnego raclette. Z klasycznymi składnikami pokrojonymi w plastry i układanymi na chrupiącym spodzie pizzy, ta pizza z pewnością będzie hitem na Twoim następnym obiedzie.
Składniki
Ciasto
- 500 g Ciasto na pizzę
Pokrycie
- 200 g Ser raclette
- 200 g ziemniaki
- 100 g szynka
- 2 Kawałek czerwone cebule
- 2 Łyżka oliwa z oliwek
- 1 Szczypta sól i pieprz
Najnowsze ulotki
Procedura
Aby przygotować raclette-pizzę, rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza.
Rozwałkuj ciasto na pizzę i połóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Obierz i pokrój ziemniaki oraz czerwone cebule na cienkie plastry.
Połóż plasterki ziemniaków i pierścienie cebuli na cieście.
Dodaj szynkę i posyp ją serem raclette.
Skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Piec pizza na 15-20 minut lub dopóki ser nie stopi się i nie będzie złoty.
Pozwól pizzy raclette odpocząć przez 5 minut przed podaniem.